Trupele guvernamentale siriene au ajuns la graniţa cu Irakul

Trupele guvernamentale siriene şi miliţiile aliate cu acestea au ajuns vineri la graniţa cu Irakul, în apropiere de baza militară de la Tanf, a declarat un comandant pro-guvernamental citat de Reuters.
„Primele unităţi ale armatei şi aliaţii lor au ajuns la frontiera Siriei cu Irakul, la nord-est de Tanf”, a declarat comandantul străin al unei grupări militare care îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad. Informaţia a fost confirmată de organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Pentru a ajunge la graniţă, trupele siriene au ocolit o zonă controlată de rebelii susţinuţi de SUA.

Regiunea din jurul oraşului Tanf, unde Statele Unite pregătesc într-o bază militară forţele locale care luptă împotriva Statului Islamic, este critică pentru aliaţii iranieni ai regimului de la Damasc şi ar putea deschide o cale terestră de aprovizionare de la Teheran către Irak, Siria şi Liban. Marţi, aviaţia americană a lovit a doua oară în ultimele săptămâni combatanţii pro-guvernamentali, care potrivit Statelor Unite ameninţau militarii americani.

You May Also Like

Lasă un răspuns