Tudose închide „robinetul cu bani” pentru Dragnea și Bădălău. Apropiații lor instalați la Guvern pleacă acasă

Premierul Mihai Tudose confirmă că se pregăteşte o remaniere a Guvernului şi că ar fi vorba despre cinci miniştri.

Remanierea ar urma să se întâmple în această săptămână.

„Voi lua măsuri dure, dar necesare”, a spus premierul.

„Nu iese nimeni la pensie din această funcție și prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Ați pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalți, dacă nu ai mâncat niște copii dimineață, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20.

Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o — în regulă, trecem peste. Dar și presupunând că de aici a apărut și problema cu demisia, presupunând că e adevărat , vom vedea.

Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toți„, a declarat Tudose la Antena 3.

Potrivit șefului Executivului, nu se poate guverna „cu forța”.

Întrebat dacă a spus că ia în calcul să-și dea demisia, șeful Executivului a răspuns: „Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei — maximum patru persoane. Dacă lucrurile stau așa de rău și Guvernul s-a prăbușit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine”.

Nu putem să guvernăm cu forța, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulțumirea mea și-atunci, dacă lucrurile stau așa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niște lucruri în guvern care justifică aceste cifre — prezența unor miniștri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniștri sau lipsa de rezultate—, săptămâna asta voi lua niște decizii, dure, dar necesare”, a spus Tudose.

 

Totodată, chestionat dacă aceste probleme ar putea fi legate de existența unor miniștri cu probleme penale în guvern, Tudose a răspuns:

„Da.  Dacă tot facem un reset la partea de imagine și de efecte ale guvernării, vă spun că va fi o mica remaniere săptămâna aceasta. Mai sunt înca cel puțin doi ministri pe care am să îi rog să paraseasca cabinetul

Sunt trei miniştri care creează probleme şi la nivel de percepţie publica şi la nivel de Comisie Europeană”.

Acesta anunță, astfel, că le va da afară din Guvern pe apropiatele lui Liviu Dragnea, Sevil Shaiddeh și pe Rovana Plumb, prima trimisă în judecată și cea de-a doua în curs de ridicare a imunității în Parlament și de asemeni a afirmat că nu este mulțumit nici de transporturi deci nici Răzvan Cuc, omul lui Bădălău nu va mai rămâne în Guvern.

Și dacă le ”închide robinetul cu bani” celor doi lideri PSD, Tudose automat va avea și susținerea filialelor care se vor duce după bani și nu după ”lideri”, confirmând faptul că Dragnea a ajuns președintele partidului doar pentru că a fost ministru al dezvoltării și nu pentru calitățiile dictatoriale pe care le are.

You May Also Like

Lasă un răspuns