Turcan: ‘Proiectul PNL de reducere a fiscalităţii a primit avizul Consiliului Legislativ’

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, anunţă că proiectul liberalilor de reducere a fiscalităţii pe piaţa muncii a primit avizul Consiliului Legislativ şi face apel la parlamentarii partidului să-l susţină şi să-l promoveze.

„Proiectul legislativ al PNL de diminuare a poverii fiscale pe piaţa muncii a primit, recent, avizul favorabil al Consiliului Legislativ. Este un prim pas. Urmează bătălie de lungă durată. (…) Îi chem pe toţi colegii liberali, din Parlament şi din teritoriu, să ne luptăm cu toate puterile pentru proiectul nostru de lege (de reducere a fiscalităţii pe piaţa muncii). Să-l promovăm şi explicăm peste tot. Să-l susţinem, cu fermitate şi public, în toate fazele parlamentare prin care va trece, de la comisii până în plen”, a scris Turcan, vineri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ea arată că proiectul lege depus la Senat vizează reducerea cotei de contribuţii la asigurările sociale pentru angajat şi angajator cu şapte puncte procentuale, a cotelor de impozitare ale venitului şi profitului de la 16 la 10%, transferul plăţii asigurărilor de şomaj în totalitate către angajat şi reducerea cotei de contribuţii pentru concedii şi indemnizaţii.

„Toate aceste măsuri, prevăzute a intra în vigoare începând cu anul viitor pentru predictibilitate, reprezintă un sprijin vital pentru sectorul privat al economiei care este şi va fi tot mai tare lovit de populismele, incompetenţa şi clientelismul agresiv ale guvernării PSD. Aici, în politicile faţă de investitorii şi întreprinzătorii privaţi, este şi trebuie să fie tot mai mult una din diferenţele majore dintre noi, liberalii, şi pesedişti. Trebuie să fim partidul care îi susţine şi apără cu putere pe întreprinzători, pe micii patroni, pe proprietarii de ferme mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi industriile creative din România”, afirmă Raluca Turcan.

Liderul PNL subliniază că doar o economie privată, dinamică şi în expansiune, va schimba în bine România.

„Dintr-un sector privat prosper şi sănătos vin banii pentru creşteri reale de salarii şi pensii. Nu din pixul cu care Dragnea peticeşte, ici-colo, legea salarizării. De la Dragnea, Grindeanu şi Olguţa Vasilescu nu vin decât minciuni, noi poveri pentru întreprinzători şi un spor de sărăcie pentru cei săraci”, adaugă Turcan.

You May Also Like

Lasă un răspuns