Un vas spaniol a salvat 391 de imigranţi din largul coastelor libiene

O ambarcaţiune care aparţine unei organizaţii nonguvernamentale spaniole a salvat, sâmbătă, 391 de imigranţi care încercau să traverseze Marea Mediterană venind din Libia, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

Laura Lanuza, un reprezentant al organizaţiei Proactiva Open Arms, a declarat că vasul spaniol a luat la bord 243 de imigranţi care se aflau în două bărci ale unor contrabandişti, interceptate în apele internaţionale din largul coastelor libiene.

Printre persoanele salvate se află şi un bebeluş, o femeie însărcinată şi mai mulţi copii. Ulterior, ambarcaţiunea spaniolă a recuperat alţi 148 de imigranţi, pe care i-a transferat unei nave a pazei de coastă italiene.

Libia este unul dintre punctele principale de plecare pentru contrabandiştii care îşi lansează în Marea Mediterană navele de pescuit nesigure, supraaglomerate cu imigranţi şi refugiaţi. Mii de oameni au murit în ultimii ani, încercând să părăsească zone de conflict din Siria, Libia, Eritreea şi Afganistan.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM), peste 21.000 de imigranţi şi refugiaţi au pătruns în Europa pe mare în 2017, peste 80% dintre aceştia au ajuns în Italia, iar restul în Spania şi Grecia. Peste 550 de persoane au murit în acest an înecate în Marea Mediterană, faţă de 553 în 2016.

You May Also Like

Lasă un răspuns