Unul dintre cei mai SPECTACULOȘI vulcani din LUME a erupt

Aflat la aproximativ 50 de kilometri est de Ciudad de Guatemala, Vulcanul de Foc, intrat vineri în a patra erupție de la începutul acestui an.

Conform Institutului Național de Seismologie, Vulcanologie, Meteorologiei și Hidrologiei (Insivumeh), activitatea colosului cu o înălțime de 3,763 de metri a început vineri dimineața.

Considerat unul dintre cei mai activi dintre cei 32 pe care îi are Guatemala, produce explozii constante care aruncă în aer coloane de cenușă până la aproximativ 5.500 — 6.000 metri deasupra nivelului mării.

Presa locală scrie că, norii de cenușă se deplasează cu peste 20 de kilometri în direcția sud, sud-est și vest și au fost raportate căderi de cenușă deasupra localităților San Pedro Yepocapa, Sangre de Cristo, Panimaché I și II.
Conform observatorului vulcanologic s-au înregistrat scurgeri piroclastice pe versanții Santa Teresa, Trinidad și Las Lajas. Potrivit Insivumeh, comportamentul eruptiv al vulcanului se caracterizează prin zgomote constante și moderate, similare celei generate de o locomotivă de tren și seisme de mică intensitate, scrie Agerpres.

You May Also Like

Lasă un răspuns