Vălul islamic va fi interzis în Austria

Parlamentul de la Viena a decis să interzică purtarea vălului islamic în spațiul public, încălcarea acestei legi, care prevede interzicerea purtării vălului integral — burqa sau niqab- urmând a fi pedepsită cu amenzi de până la 150 de euro, scrie AFP.

Interdicții asemănătoare există și în Franța, Belgia, Bulgaria și unele zone din Elveția. Aceste măsuri au fost luate în ultima perioadă ca urmare a creșterii amenințării teroriste din Europa. În Austria, țară care nu a fost lovită de atentate teroriste jihadiste, măsura va intra în vigoare începând de la 1 octombrie.

Măsura a generat intense dezbateri în Austria, mai ales în rândul comunității musulmane, iar președintele țării, ecologistul liberal Alexander Van der Bellen, care a promulgat textul vineri, a apreciat că „nu este o lege bună”.
Ministrul austriac de externe Sebastian Kurz a generat o controversă la începutul acestui an, propunând să se meargă și mai departe și să se interzică și portul vălului simplu (hijab, care nu acoperă fața) de către persoanele care ocupă funcții publice.

În septembrie anul trecut Bulgaria a interzis vălul islamic. Parlamentul țării vecine a adoptat o lege prin care purtarea vălului integral în public este interzis. Astfel, Bulgaria a devenit alături de Franța și Belgia unul dintre puținele state europene unde a intrat în vigoare o astfel de normă

You May Also Like

Lasă un răspuns