Vanghelie transpiră disperare. Vrea și el OUG pe abuzul în serviciu

Vanghelie e disperat. A încercat în nenumărate rânduri să intre în grațile lui Dragnea și dacă a văzut că nu se poate o încearcă cu atacuri.
Miza lui Vanghelie este OUG pentru abuzul în serviciu, pentru că doar așa mai are șanse să scape de dosarele pe care le are.
Marian Vanghelie încearcă o psihologie inversă la adresa președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Acesta a spus că „nu stăpânește funcția pe care o are” și că „putea să ia decizii și să-și asume responsabilitatea”.

„Domnul Dragnea nu stăpânește nici măcar funcția pe care o are. Dacă o stăpânea, punea legislația în acord cu legislația europeană și cu hotărârile Curții Constituționale. Astăzi, când simte că nu i s-a întâmplat ce i-a promis domnul Coldea, încearcă să ne spună că lui nu îi e frică, dar cu un glas de pisică. Dar de ce n-a zis de domnul Coldea și de doamna Kovesi? Pentru a negociat cu ei și îi e rușine de rușinea lui.
După 2-3 ani de zile, ești penibil să tu vrei acum să iei deciziile rapide. Care decizii? Când puteai să le iei într-un mod foarte coerent. Tot ce se întâmplă i se întâmplă doar din cauza organizării proaste pe care a dus-o, a guvernelor pe care le-a propus, a Parlamentului și inclusiv a partidului. Sunt deciziile lui. Nici măcar o secretară nu se poate angaja în Guvernul României fără aprobarea lui. Putea să ia decizii și să-și asume răspunderea. Nu le-a luat când a trebuit”, a spus Marian Vanghelie.

Vanghelie este acuzat ca, in calitate de primar, in 14 mai 2008, a incheiat, cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, cele doua contracte si anexele respective la acestea, pe o perioada de trei luni, cu posibilitate de prelungire prin acte aditionale, daca presupusa situatie de urgenta invocata de Primaria Sectorului 5 nu ar fi incetat.
“Prevalandu-se de o presupusa situatie de urgenta, la nivelul acestei institutii publice s-a decis externalizarea serviciilor de salubrizare, cu toate ca la nivelul primariei exista o sectie specializata de salubritate stradala si menajera, la care erau angajate 627 de persoane (incepand cu anul 2007). In acest sens, au fost create premise pentru atribuirea acestor servicii unor societati comerciale”, precizeaza DNA.

Potrivit legislatiei achizitiilor publice, in vederea atribuirii acestor contracte, selectarea procedurii de negociere fara publicarea unui anunt de participare impunea intocmirea unei note justificative in care sa se motiveze aceasta alegere.

“In acest sens, au fost intocmite 3 note justificative (toate avand acelasi numar de inregistrare), documentatia privind determinarea valorii estimate a contractului, alegerea criteriului de evaluare, precum si invitatiile de participare la procedura negocierii, fara publicarea unui anunt de participare. Toate aceste documente au fost aprobate de suspectul Vanghelie. Expunerea motivelor din notele justificative nu avea insa nicio baza legala, intrucat la momentul respectiv nu exista nicio urgenta, dat fiind faptul ca primaria avea un serviciu specializat care efectua curatenia stradala, care functiona in acel moment si care, de altminteri, a continuat sa functioneze si dupa incheierea demersurilor prin care s-a incercat externalizarea serviciilor de curatenie stradala in sectorul 5″, sustin procurorii.
Anchetatorii au constatat ca, in acelasi context, in 12 mai 2008, cu incalcarea dispozitiilor legale, Vanghelie a aprobat referatul de necesitate si dispozitia prin care s-a constituit comisia de evaluare si negociere a ofertelor prin procedura de negociere fara publicarea unui anunt de participare.

“Membrii acestei comisii, cu incalcarea dispozitiilor legale (art.30 alin. 13 si 14 din Legea nr. 51/2006), au intocmit documentatia ce a stat la baza incheierii celor doua contracte. Ca urmare a acestei conduite infractionale, a fost creat un prejudiciu Primariei sectorului 5 in valoare totala de 2.000.194,41 lei, suma ce constituie totodata si un folos necuvenit pentru cele doua societati comerciale, beneficiare ale contractelor de salubritate”, se mai spune in comunicatul DNA.

You May Also Like

Lasă un răspuns