Vanghelie trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani este PRO GRAȚIERE

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, trimis în judecată pentru  luare de mită,  abuz în serviciu şi spălare de bani, a spus că susţine graţierea corupţilor.

“Sunt  pro (n.r.-graţierea faptelor de corupţoe), mă întrebaţi de parcă sunt masochist (…) Sunt pozitiv, eu îmi doresc indiferent de situaţie să mă bat pentru ce am păţit. Eu am plecat acasă, eu mă bat pentru munca mea de 20 şi ceva de ani, eu mă bat pentru demnitatea mea, pentru orgoliul meu, pentru tot”, a afirmat Vanghelie, după înfăţişarea în procesul în care este judecat pentru fapte de corupţie, potrivit observator.tv.

El este de părere că fostul preşedinte Traian Băsescu, care a depus mai multe amendamente ce vizează graţierea corupţilor, recunoaşte, indirect, că a greşit. “Eu cred că Traian Băsescu şi-a dat seama că s-a greşit, şi-a dat seama că au ajuns nişte oameni pe funcţii care un pic au legătură cu paranoia, cred că şi-a dat seama că nu mai merge aşa. Poate când era la Cotroceni, poate nu-şi dădea seama. Deci, faptul că Traian Băsescu vine şi propune asemenea lucruri (…) indirect recunoaşte că a greşit şi când un om recunoaşte nu te mai duci să îi dai o palmă în cap sau un pumn. Bă, a recunoscut, asta este viaţa, mergem înainte. Sunt alţii care nu au curaj să recunoască faptul că au greşit. Eu cred că este o chestie pozitivă, indiferent de la cine vine, în momentul când mai sunt politicieni care au curaj să spună unele lucruri şi să le şi parcurgă. Societatea asta are nevoie de lideri, liderii nu trebuie omorâţi”, a mai spus Vanghelie.

Astăzi, Comisia juridică a Senatului a dat undă verde mai multor amendamente depuse la proiectul de Lege privind graţierea, potrivit cărora  condamnaţii   pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă ar urma să fie graţiaţi.

You May Also Like

Lasă un răspuns