Vladimir Putin îl critică dur pe Emmanuel Macron

Preşedintele rus Vladimir Putin, care nu şi-a ascuns niciodată sprijinul pentru Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional din Franţa, care, în opinia sa, reprezintă „un spectru politic în creştere rapidă în Europa”, şi-a exprimat speranţa că ar fi mai „bine” pentru relaţiile ruso-franceze după preluarea puterii de către Emmanuel Macron la Palatul Elysee de la socialistul Francois Hollande, relatează postul de televiziune BFMTV.

Totuşi, şeful statului rus a precizat că „va fi mai puţin bine decât cu Jacques Chirac”, întrebat duminică referitor la accederea la putere a noului lider francez în marja summitului dedicat „Drumului mătăsii”, desfăşurat la Beijing, aşa cum a relatat fostul premier francez Jean-Pierre Raffarin într-o postare pe Twitter.

Preşedintele Rusiei a participat la acest summit internaţional, care vizează relansarea unei rute comerciale între Europa şi Extremul Orient.

În 2015, Vladimir Putin a adus un omagiu fostului preşedinte francez Jacques Chirac şi „cunoştinţelor sale enciclopedice”. „El prevăzuse distrugerea acestor state (Libia şi Siria), că terorismul va prospera, atentate cum s-au văzut la Paris. Chirac se gândea la toate acestea la vremea respectivă şi avea dreptate”, a afirmat atunci şeful statului rus, conform Agerpres.

Jacques Chirac a fost preşedinte al Franţei între 1995 şi 2007, după ce a deţinut funcţia de prim-ministru în perioadele 1974- 1976 şi 1986-1988.

You May Also Like

Lasă un răspuns