Voucherele de vacanţă, de la sfârşitul lunii iulie

Tichetele de vacanţă se vor acorda, în 2017, pe suport tipărit sau în format electronic, după rectificarea bugetară care va avea loc la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august.

Instituţiile publice centrale, locale şi companiile de stat sunt obligate să cuprindă atunci în buget aceste cheltuieli, potrivit ministrului Turismului, Mircea Dobre.

El a precizat că, de la 1 decembrie 2018, modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă se va schimba. „Începând cu 1 decembrie 2018, modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă va fi stabilită printr-o Hotărâre de Guvern. Toată lumea să stea liniştită că aceste vouchere de vacanţă se dau exact cum s-a promis în Programul de guvernare. La momentul actual, nicio instituţie nu şi-a bugetat aceste vouchere. În momentul în care se va face rectificarea bugetară, toată lumea – instituţiile publice centrale, locale şi companiile de stat – va trebui să prevadă în bugetul propriu şi, abia atunci, se pot da aceste vouchere de vacanţă“, a explicat Dobre, citat de Agerpres.

Cuantumul voucherului de vacanţă va fi de 1.450 de lei şi va fi împărţit în valori nominale în multiplu de 10 lei până la 100 lei. „Nu va fi vorba despre un singur tichet în valoare de 1.450 de lei, pentru că salariatul poate nu doreşte să cheltuiască toată suma o singură dată“, a explicat ministrul. Voucherele de vacanţă vor avea acelaşi regim cu tichetele de masă, în privinţa impozitării, deci cu reţinere la sursă.

You May Also Like

Lasă un răspuns