Weekend cu temperaturi ridicate

Vineri se anunţă încă o zi de toamnă blândă, cu soare şi temperaturi ridicate în majoritatea zonelor. Vom avea maxime de la 16 la 25 de grade şi cel mai cald va fi din nou în ţinuturile vestice.

Cum arată vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan este mai înnorat, apoi vântul împrăştie norii şi se face un pic mai cald decât joi. Maximele ajung pe la 21 – 22 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme bună, soare cu nori şi vânt activ. Temperaturile cresc cu vreo două grade faţă de ziua trecută.

Se mai încălzeşte puţin şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile urcă spre 22 de grade; norii nu prea se arata şi atmosfera devine foarte plăcută după prânz.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne aşteaptă încă o zi caldă şi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, vântul domol, iar temperaturile vor depăşi din nou valorile potrivite pentru acest moment al anului.

Condiţii meteo foarte bune avem şi în ţinuturile vestice: cer curat şi temperaturi ridicate, de până la 25 – 26 de grade. Vântul prinde putere în sudul Banatului.

În centrul României, dimineaţa revin condiţiile de ceaţă şi este răcoare, mai ales în depresiuni. Apoi se încălzeşte treptat, maximele depăşesc 20 de grade aproape peste tot, iar în zonele montane se înteţeşte vântul.

În Oltenia, norii persistă în prima parte a zilei, după care se înseninează şi o să avem vreme frumoasă, cu temperaturi agreabile.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: ceva înnorări dimineaţa, dar fără ploi; soare şi atmosferă plăcută după prânz, când se vor atinge 21 – 22 de grade.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, vineri revine timpul frumos, o să avem soare, 23 de grade după prânz şi un vânt cam insistent.

Sâmbătă, încă o zi însorită, cu un pic de vânt şi temperaturi agreabile. La fel va fi şi duminca: vreme bună, cer senin şi o maximă de 22 de grade.

Atmosferă plăcută avem şi luni. Nu prea zărim norii şi se mai încălzeşte puţin. Pe la amiază se ating 23 de grade.

LA MUNTE

Şi la munte se menţine timpul frumos. Vineri norii vor fi rari; doar vântul va avea unele intensificări pe creşte. Sâmbătă, în Munţii Banatului vântul prinde putere; apar ceva înnorări, însă nu o să plouă. În rest găsim cer senin şi condiţii de ceaţă dimineaţa.

Duminică se înseninează în toată zona montană, însă vântul continua să sufle tare în Munţii Banatului. Şi luni prindem vreme frumoasă, cu soare şi câţiva nori în zona Carpaţilor Orientali. Vântul rămâne activ în Munţii Bantului, dar are intensificări şi în celelalte masive, la altitudini mari.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns