Zeci de mii de angajați de la Dacia au ieșit în stradă

Ordonanța privind mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat scoate oamenii în stradă. Peste 10.000 de angajați Dacia protestează la marți față de măsura guvernului. Oamenii îi cer premierului Tudose să renunțe la măsurile care ar trebui adoptate miercuri. Activitatea uzinelor de la Mioveni este vitală pentru economia României. În 2015, vânzările Dacia au reprezentat 2,8% din PIB-ul țării și 7,3% din exporturi.

Nu doar împotriva guvernului au protestat angajații de la Dacia ci și împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea. „Jos Dragnea”, a fost una din scandările cel mai des auzite în timpul mitingului de la Mioveni.

Nu doar măsurile economice ale guvernului sunt pe ținta nemulțumirilor angajaților de la Dacia ci și lipsa de infrastructură care le afectează activitatea, în special întârzierile de la autostrada Sibiu-Piteşti.

În privința trecerii contribuțiilor, angajații susțin că privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va ajunge la diminuarea semnificativă a salariilor, cu sume între 175 si 825 lei.

La Mioveni sunt produse zilnic 1.324 de autoturisme. În primele 8 luni ale anului, Automobile Dacia a produs 200.000 de unități, în scădere față de ultimii doi ani.

You May Also Like

Lasă un răspuns