ZIARUL ATAC LA PERSOANA

Stelian Crăciun, interlopul periculos din Argeș, condamnat 2 ani cu executare

Pe 5 februarie 2024, Judecătoria Pitești l-a condamnat pe Stelian Crăciun, un interlop din Argeș, la doi ani de închisoare cu executare pentru violarea sediului profesional. Acesta este acuzat de agresarea primarului Ion Georgescu de la Mioveni. 

La rândul lui, edilul este, în prezent, în arest la domiciliu într-un alt dosar în care este judecat pentru trafic de influență, fiind suspendat din funcție.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 11 februarie 2022 când interlopul a pătruns peste primarul Ion Georgescu în birou și s-a luat cu el la ceartă. Edilul i-a solicitat acestuia să iasă din birou şi să părăsească sediul instituţiei, după care a ieșit pe holul primăriei, unde se afla paznicul. Primarul s-a întors în birou, dar l-a scurt timp a fost urmat și de inculpat ocazie cu care între cei doi s-a declanşat un conflict fizic şi verbal. 

Atât paznicul, cât și primarul i-au cerut agresorului să părăsească sediul instituției, refuzând inițial să facă acest lucru. În cele din urmă a fost alertată Poliția Mioveni și mai multe echipaje de poliţie au sosit la fața locului.

Stelian Crăciun a fost trimis în judecată, fiind condamnat de Judecătoria Pitești la doi ani de închisoare cu executare. Primarul Ion Georgescu s-a constituit parte civilă în dosar cu 1 leu. Instanța l-a obligat pe inculpat și la plata sumei de 1 leu, precum și la publicarea unui extras din hotărârea de condamnare, plus scuzele lui Stelian Crăciun, într-un cotidian național și cotidian local. Hotărârea instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Atitudine sfidătoare la adresa completului de judecată

În dosarul de la Judecătoria Pitești se menționează că Stelian Crăciun a avut „un profund dispreţ faţă de autorităţile judiciare” și că s-a erijat în „postura de victimă a sistemului judiciar şi a serviciilor române de informaţii”.

Chiar dacă a participat la majoritatea termenelor de judecată acordate în cauză, acesta a adoptat o „atitudine sfidătoare, irevențioasă și un limbaj trivial, atât la adresa președintelui completului de judecată și a familiei acestuia, a procurorului de ședință, a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cât și cu privire la probitatea morală sau profesională a multor altor persoane din sistemul judiciar“, se arată în motivarea judecătorului.

Stelian Crăciun, în vârstă de 56 de ani, a fost implicat, de-a lungul timpului, în zeci de incidente, fiind cercetat în mai multe dosare.


Exit mobile version