Strigăt de ajutor al angajaților D.G.A.S.P.C Sector 2, primarul”STÂLPIȘOR” sau “habar nu am” condamnă la moarte copilași din centrul din strada Traian

0
420

Noi, salariați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 2, angajați la Complexul de Servicii pentru Copilul cu Dizabilități Neuropsihice, din str. Traian nr 144, vrem să vă supunem atenției aspecte care ne împiedică să ne desfășurăm activitatea și pentru care vă rugăm să luați măsuri.

Numai cu ajutorul dumneavoastră,  copii pe care îî creștem și îî îngrijim cu multă grijă și dragoste, se vor liniști. În cadrul centrului este o tensiune apăsătoare, o luptă nu stim pentru ce, începută de când a venit în centru doamna S.M. medic generalist. Această doamnă medic s-a aliat cu încă două doamne asistent medical ( doamna T. M. și doamna S.L) și au început această luptă stupidă, hărțuiri asupra angajaților cu atribuții de îngrijire și educare copii, reclamații la adresa conducerii centrului, care are ca rezultat final și nedorit stresarea copiilor și destabilizarea lor.

In momentul de față , Complexul de Servicii pentru Copilul pentru Copilul cu Dizabilități Neuropsihice își desfășoară activitatea într-un sediu insalubru, fară uși, cu geamuri sparte, mobilier degradat în proporție de 90%, infestat cu ploșnișe( de la 01.01.2024 nu mai este acord cadru pentru aceste servicii), pentru care se plătește o chirie de aproximativ 8000 de euro/ lună.

 Din păcate, în acest sediu mai sunt și 6 copii pentru care instituția nu a găsit încă o soluție pentru mutarea lor. Restul copiilor sunt bine. 12 sunt găzduiți în două apartamente mobilate si renovate în proporție de 99% din donații și sponsorizări și 13 sunt găzduiți într-o căsuță, în str. Reînvierii nr.1B. În această căsuță funcționează și cabinetul medical unde își desfășoară activitatea și cele trei doamne, medic și asistent medical.

Doamnele angajate, sus menționate,  sunt angajate pe funcții care obligă, cu meserii care sunt făcute pentru a ajuta cu unele dintre puținele meserii prin care nu ai un loc de muncă și atât, pentru care trebuie să fii mereu prezent, trebuie să ai har, pentru care trebuie să fii OM deoarece viața altui OM depinde de tine.

Cu toate acestea, de când au fost mutați copii în cășuță,septembrie 2023, aceste doamne au neglijat în mod repetat copii din apartamente și din centru dedicându-se exclusiv unui singur copil( o fetiță de 18 ani care necesită dializă de două ori pe zi) . La căsuță sunt copii imobilizați, cu grave probleme de sănătate, sunt și copii cu probleme de comportament. La apartamente și la centru sunt copii cu handicap grav, cu autism, cu epilepsii,etc. Majoritatea  copiilor au tratament neuroleptic, dar toți au nevoie de îngrijire medicală permanentă! La centru sunt doar doi asistenți medicali care nu pot asigura permanență în asigurarea asistenței medicale. Tratamentele le sunt administrate de către personalul de îngrijire atunci când nu este asistent medical( doamnele de la căsuță au refuzat solicitarea sefului de complex pentru a veni la centru să administreze tratamentul).Aceste aspecte au fost aduse la cunoștința conducerii instituției, dar nu s-a găsit înțelegere din partea acestora, ba chiar au făcut front comun pentru a denigra imaginea anumitor angajați, prin metode demne de un film de groază, cu țipete, cu amenințări, prin abuzuri emoționale.

Aceste doamne hărțuiesc în mod constant angajații din căsuță, colegii nostrii cărora le este efectiv frică să povestească ce li se întâmplă.

Pe scurt, din povestirile colegilor:

–        Domana A.D, îngrijitoare a fost obligată de doamna T. M- asistent medical să scoată din coșul de gunoi un pampers murdar, pentru a-I dovedi acesteia că a fost schimbat

–        Doamna SM, îngrijitoare a fost adusă cu poliția, noaptea, de la Spitalul Obregia unde era cu un copil internat, deoarece doamna asistent medical să nu stea să lucreze fără îngrijitor la copii.

–        La presiunile doamnei asistent TM , doamna V.V, îngrijitoare a făcut un puseu de tensiune, a fost chemată ambulanța, a avut nevoie de spitalizare, ulterior a demisionat, domnul PG asistent medical avut o cădere nervoasă fiind necesară înternarea acestuia la psihiatrie, la câteva luni s-a transferat la o altă instituție, doamna M.N, îngrijitor curățenie a demisionat cu câteva luni înainte de pensionare. Acum două zile S.A, referent de educație a demisionat tot din cauza strsului și presiunilor la care a fost supusă.

–        Altor colegi le-a cerut telefoanele mobile să le verifice (suspiciunea dumneaiei era că aceștia îi raportează șefului de complex), pe alții îi corectează când întocmesc procesele verbale de tură(, pe alții îi amenință că îi filmează și înregistrează.

–        La alții s-a lăudat că ea și-a cumpărat diploma de asistent medical

Acestea sunt câteva exemple.

–        Doamna TM obișnuiește să provoace copii cu comportamente dificile pentru ai putea interna( ex copilul AF a fost internat de cel puțin două ori la spitalul de Psihiatrie Obregia).Copilul are handicap grav, este destul de greu de gestionat, nu este ca ceilalți copii care sunt imobilizați si muribunzi cum ii numește doamna asistentă

–        Doamna TM, manipulează copii, îi agresează verbal și fizic( au fost făcute informări în acest sens, dar conducerea nu a luat nicio măsură)

–        Medicul complexului refuză să facă rețete pentru copii desi nu exista un acord cadru pentru medicamente, refuză să consulte copii din apartamente și din centru spunând colegilor să apeleze Serviciul de urgență 112,refuză să dea învoiri medicale beneficarilor pentru școală când aceștia merg la programări la medici specialiști sau la terapii, refuză orice colaborare cu șeful complexului care este totodata si reprezentantul legal al copiilor și care este îndreptățit să fie informat despre modificarea stării de sănătate a copiilor, pentru a putea raporta superiorilor.

–        Copii au fost mutați în septembrie. Din octombrie, medicul nu a fost în nicio componentă a complexului pentru a  consulta copii.În acest timp au fost cazuri de gripă, crize epileptice,cazuri de varicelă și rujeolă,

–        Ba mai mult, o asistentă medicală a fost mutată din centru pentru a veni in sprijinul doamnei TM de la Căsuță, în condițiile în care la centru erau doar trei asistenți medicali, fără ea au rămas doi. Aceasta oferea informații defăimătoare la adresa personalului, fiind singura tură cu doi asistenți medicali ( TM și PF).

–        Medicul a declarat de două ori carantină la căsută pentru un caz de varicelă și două de rujeolă, dar nu le-a raportat la instituțiile competente, mai mult de o lună copii au stat izolați întrun spațiu mic, insuficient pentru copii dependenți de cărucioare rulante, copii mici cu energie multă pe care nu au avut unde să o consume.

–        Medicul a preferat să lase copiii cu handicap grav, fara tratament neuroleptic și fără îngrijire medicală, i-au expus la riscuri grave , care le au pus viața în pericol, ex.un beneficiar a spart geamul de la cabinetul de kinetoterapie, același beneficiar a avut o criză epileptică și colega care era de servici a apelat la sprijinul unui coleg care era în timpul liber si la Serviciul 112.

Câțiva colegi mai curajoși au organizat o sedință de sindicat și au cerut în mod expres ca doamnele de la cabinetul medical din Căsuță să NU participle(prezența lor le inhibă și nu mai pot exprima deschis problemele cu care se confruntă). Aceste doamne au aflat de ședință, au anunțat conducerea instituției și acea zi, a fost una de coșmar pentru noi angajații dar mai ales pentru copii.S-au făcut acuzații grave, s-a chemat poliția, s-a țipat la personal, personalul care participa la ședință nu a fost lăsat să plece ( desi erau în timpul liber).Conducerea instituției, a alimentat acest conflict intern, în loc să fie imparțială. Cu toate că se cunoaște de mult situația, doamnele director nu au făcut nimic pentru acesti copii care încă locuiesc în sediul din str. Traian, preferând să prelungească contractual de inchiriere cu încă trei luni.

 Până să vină aceste doamne NOI, angajații CSCDN, eram o mare familie, chiar dacă ne-am confruntat mereu cu lipsa acută de personal, am crescut și îngrijit generații de copii și pentru noi nu a contat funcția pe care o aveam, eram o echipă și făceam tot ce era nevoie pentru ca lucrurile să meargă bine și copii să fie îngrijiți și fericiți.Acum suntem speriați, destabilizați, terorizați de conducere și amenințați, abuzați emotional și hărțuiți.

Avînd în vedere că nu gasim sprijin la superiorii nostrii,  vă rugăm să luați urgent măsurile care se impun în astfel de situații.

Ultima informație pe care o avem este că doamna director general a dat spre aprobare o nouă organigramă, făra a consulta directorii de resort, pentru a organiza instituția după bunul plac, cu oameni supuși, care țin cu dinții de un scaun confortabil și care efectiv nu cunosc obiectul principal al muncii lor COPII din centre,apartamente, bătrânii și alte persoane vulnerabile din comunitate.

Acesta este un strigăt de ajutor!!!!

Tot ce ne dorim este să stopăm hărțuirea și abuzurile asupra colegilor de la Căsuță, să putem oferi tuturor copiilor din CSCDN, condiții decente de găzduire, îngrijire medicală de calitate făcută de oameni de calitate.

Copii aceștia nevinovați, bonlavi, NU merită să trăiască asa! Tensiunile dintre angajați au impact major asupra lor. Eu au nevoie de liniște, de un mediu calm, de dragoste.

Vă rugăm să ne ajutați să le redăm liniștea de care au atâta nevoie.

Cu mulțumiri și speranță

NOI, CSCDN!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.