Dupa cum spuneam :”Se strange latul nea primaru de la 3 Robert Negoita”

0
2171

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, are, oficial, calitatea de suspect de omor din culpă în dosarul de cercetare penală privind accidentul de muncă de la Biblioteca Națională. Informația a fost confirmată de surse judiciare pentru ziarul on line Buletin de București. Edilul a fost citat azi, în fața anchetatorilor, unde i s-a comunicat calitatea de suspect. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 și polițiștii Serviciului Omoruri.

Edilul s-a prezentat în fața anchetatorilor însoțit de un avocat și a refuzat să facă orice declarații. A spus că vrea să citească mai întâi dosarul să vadă ce probe sunt împotriva sa destule domnule primar destule si se mai afla la dosar si unele declaratii cum incerca Panait Radu Alin sa mute raspunderea la consiliu de administratie sa il scoata pe sefulica al lui …sclavul tot sclav). Aceeași calitate, de suspect, mai are oficial încă o persoană (o fi Panit Radu Alin sau Banu Petre sau Tascan?)

Au murit îngropați de vii

Pe 2 august 2021, un mal de pământ a îngropat 6 muncitori care lucrau în zona Bibliotecii Naționale. Doi dintre aceștia au decedat. Muncitorii erau angajați ai firmei Algorithm Residențial S3 deținută de Consiliul Local Sector 3. Terenul pe care lucrau, aparține Ministerului Culturii.

În urma accidentului, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a constatat că Algorithm Residential S3 executa lucrări fără să existe autorizație de construire emisă în prealabil. Aceste lucrari ca de altfel toooatteee lucrarile din sectorul 3 incepeau marea majoritate „asa a zis dl primar” dl primar fiind inginer sef, director de santier, diriginte de santier, arhitect sef adica nea primarul de la 3 avea toate calificarile si spre a da indicatii tuturor desi nea primaru …abia stie sa mearga pe strada singurel celebra este faza cand la statia de sortare din Lunca Visagului ii spune inginerului sef (care construise Afi Cotroceni)-„mai pune doi stalpi aci!”, omu era la piata si mai vroia doua pere in plus. Și Ministerul Culturii a negat că ar avea cunoștință de lucrările executate pe terenul său. Nici Inspectoratul de Stat în Construcții nu fusese informat de șantierul de lângă Bibliotecă.

Conform raportului de eveniment întocmit după accident de inspectoratul de stat în construcții, pe șantier lucrau 3 firme din subordinea CL S3. Direcția Administrarea Domeniului Public Sector 3 pentru lucrări de amenajare drum și borduri, Algorithm Residențial S3, lucrări de armare și Algorithm Construcții S3 la lucrări de săpătură și taluzare. Conform aceluiași raport, lucrările executate constau în realizarea unui șanț cu o lungime de circa 32 m, lățime 3 m și o adâncime cuprinsă între 2.2 m și 3.8 m iar malurile de pământ nu au fos sprijinite.

Autoritățile au anunțat anchete, Negoiță a tăcut

La o zi după accident, Poliția Capitalei a anunțat că a deschis un dosar care vizează infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi Serviciul Omoruri.  

În toată această perioadă scursă de la tragedia de la Biblioteca Națională, Robert Negoiță a refuzat să facă orice declarații privind cele întâmplate.https://buletin.de/bucuresti/robert-negoita-ignora-intrebarile-presei-despre-accidentul-de-la-biblioteca-nationala-comunica-doar-pe-facebook-despre-realizarile-din-mandatul-sau/embed/#?secret=rgi4x9hUdz

Astăzi, edilul Sectorului 3 a fost citat în fața anchetatorilor și i s-a comunicat calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă, deschis după moartea celor 2 muncitori îngropați de vii.

Intrebarea este ce incadrare are fostul presedinte al consiliului de administratie de la Algorithm Residential si anume dl Panait Alin care dupa terminarea mandatului la societatea mai sus mentionata a fost „premiat” cu un post la cabinetul primarului apoi cu un post de director la ADP sector 3 si acum cu un post de …Presedinte al Consiliului de Administratie Algorithm Construct (tacerea costa).

Pe numele lui Robert Negoiță a fost depusă și o plângere penală la DNA, pentru abuz în serviciu, semnată de consilierii generali Ana Ciceală și Nicorel Nicorescu, consilierii locali Sector 3 Alexandru Sava și Eugen Matei, membra BPN USR Teodora Stoian și europarlamentarul Vlad Gheorghe.  În sesizare se solicită și ca procurorii să cerceteze și alte instituții subordonate Primăriei Sector 3, Algorithm Rezidential SRL și Algorithm Construcții S3, precum și funcționarii din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public (DADP) a Sectorului 3 .

P.S. Tov. Corbuleanu Florentin…se apropie si randul dumitale…stai linistit ca nu te uit.

Sursa buletin de Bucuresti , Scris de Teodora Stroe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.