Primarul pesedist Lirca Marius Ioan apropiat al familiei Gliga “vinde” comuna Răstolița pe bucați, cu consursul consilierilor PNL oameni de casa ai prefectului de Mureș

0
1347

Din investigatiile efectuate de catre publicatia noastra a reiesit faptul ca printr-o “inginerie” imobiliara mai mult sau mai putin legala domnul primar PSD al localitatii Răstolița care se numeste LIRCA MARIUS IOAN, a reusit marea performanta negativa ca in mijlocul acestui sezon de iarna grea sa fie la un pas de a lasa fara adapost cateva familii cu copii prin simplu fapt ca Unitatea Administrativ Teritoriala Rastolita a fost executata silit in baza dosarului de executare numarul 170/2022 Birou executor judecatoresc Szekely Szabolcs Barna pentru o datorie de 193.502de catre firma ASTOR SRL (a carui beneficiar real stim bine cine este).

Executarea dupa cum reiese din publicatia de vanzare afisata pe pagina executorului judecatoresc este pentru un teren de aproximativ 28.000 m2. Executarea a fost ceruta de un anume Dumitru Ionel.

Terenul a fost evaluat de catre expertul Moldovan Tudor la suma de 959.000 lei.Din informatiile pe care le detinem terenul a fost adjudecat se pare pentru 30% din suma initiala a evaluari.

Prin neplata acestei datori catre firma Astor SRL, care intelegem ca a cesionat creanta catre Dumitru Ioan comuna Rastolita a fost prejudiciata de un teren foarte valoros aflat la soseaua principala.

Firma Astor SRL a obtinut prin sentinta civila 32/2023 emisa de Judecatoria Reghin achitarea unei facturi restante din data de ..24.09.2015 in cuantum de aproximativ 220.550 lei; sentinta a fost atacata cu apel de catre UAT Rastolita in data de 27.02.2023 fiind stabilit un termen pentru judecarea cauzei in data de 20.02.2024.

Cu toate ca cercetarea judecatoreasca nu a fost finalizata, firma Astor SRL a inteles sa concesioneze creanta catre Dumitru Ioan cel care de altfel executa UAT Rastolita.

Acest fapt ne duce cu gandul ca cineva ( nu dam nume inca dar sa se stie ca se stie) are un interes imobiliar in zona aceea.

Totodata din marturiile catatenilor care au terenuri concesionate pe o perioada de 25 de ani, acestia au declarat pentru publicatia noastra faptul ca NU au fost intrebati daca doresc sa uzeze de dreptul de preemtiune, asa ca terenul a fost scos la licitatie pe baza unor declaratii ,cel putin ciudate, precum ca terenul este liber de sarcini.Aici organele statului competente atat teritorial cat si material  sa solutioneze cauza au fost sesizate de catre publicatia noastra.

https://www.ziarultricolorul.ro/wp-content/uploads/2024/01/publicatie-vanzare-imobil-BEJ-Szekely.pdf

https://www.ziarultricolorul.ro/wp-content/uploads/2024/01/carte-funciara-rastolnita.pdf

Oare domnul prefect de Mureș cunoaste situatia???

articol preluat publicatia www.ziarultricolorul.ro

acordam drept la replica trimis pe adresa de mail a ziarului de catre primar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.