Angajări in Primăria Targu Mureș pe bază de—profesionalism

0
428

DIANA DORA  GAȘPAR – O  CARIER  FULMINANTĂ  ÎN  PRIMĂRIA  TÂRGU-MUREȘ 

În contextul tensiunilor sociale existente în toate domeniile de activitate ale României angajările dubioase în aparatul administrativ deja destul de stufos constituie o problemă majoră a bugetelor locale. Consider că este datoria oricărui jurnalist să demaște orice aspect legat de cheltuirea nelegală a banului public. Prin urmare, din ciclul angajări de succes în primăria Tg.Mureș am decis să deschid cutia Pandorei si să inaugurez azi prima . 

Despre existența Dianei Dora Gașpar și angajarea ei pe un post de conducere din Primărie am aflat în toamna anului trecut. Într-o zi călduroasă mi-a parvenit o scrisoare anonimă și niște poze însoțite de un bilețel pe care le-am găsit în cutia poștală. Cele două poze arată o femeie blondă care urinează într-un pet, în timp ce cineva o filmează cu chiloții în vine. Actul micțiunii în sine este un act fiziologic, însă ceea ce șochează la prima vedere este faptul că se produce în biroul unei instituții care are toalete. Mergând mai departe cu analiza  fotografiilor îți dai seama că persoana căreia îi place să i se facă  filmări ale zonei intime are o problemă  legată de exhibiționism și care, conform tratatelor de specialitate, este definită ca o afecțiune psihică. 

Plecând de la considerente de ordin etic și moral, mi-am propus să fac o investigație mai amplă pentru a afla cine este personajul, ce aptitudini profesionale și extraprofesionale are pentru a ocupa   postul de șef serviciu resurse umane– poziție cheie în organigrama primăriei. 

Studiind cerințele Primărie în publicarea ofertei de concurs care s-a desfășurat în 13 iunie 2018 pentru ocuparea funcției publice de execuție de consilier clasa I grad profesional superior, mi-am dat seama că personajul a fost catapultat  în această funcție, pentru că niște informații nu se leagă. Cerințele participării la concurs au fost următoarele: studii de specialitate- universitare de licență absolvite cu diplomă de licență în domeniul științelor juridice și vechime în specialitate minim 9 ani, cărora se adăugau și cerințe specifice: curs de resurse umane și experiență în domeniu. 

Doamna Diana, femeie divorțată și fără obligații s-a prezentat la concursul cu pricina și, așa cum era de așteptat, l-a cîștigat, instalându-se în acel birou în care cine știe ce activități extra mai presta…După scandalul mediatic izbucnit în urma publicării materialului indecent, am incercat să o contactez pentru lămuriri dar nu am avut pe cine. În tot acest răstimp am așteptat o reacție a primarului Șoos însă ce să vezi, ăsta a fost primul care nu a luat măsuri disciplinare, în condițiile în care Diana Gașpar a fost numită și șefă a comisiei de disciplină în care era normal că ea nu își putea face autocontrol! 

Văzând lipsa totală de reacție am inceput investigațiile. Nu am avut acces direct la dosarul ei de personal însă un document care mi-a parvenit mi-a atras atenția în mod deosebit: Adeverința de vechime în funcția de jurist prezentată de zeița vânătorii  în 12.02.2018 era de doar 3 ani și două luni, în timp ce cea  cerută de primărie era de minim 9 ani. Problema este și mai gravă întrucât documentul nu are antetul societății spaniole ADELFLO  ESPANA SL  la care ar fi lucrat distinsa doamnă, nici ștampila rotundă a societății spaniole, care, fie vorba între noi, putea avea orice obiect de activitate! 

Culmea este că adeverința trebuia semnată de conducătorul unității, in baza unui certificat constatator eliberat de  Registrului Comerțului Madrid  și o traducere legalizată a acestuia, care să ateste calitatea celui care o semnează, altfel documentul este un fals de care  Diana s-a folosit pentru a realiza cîștiguri considerabile, așa după cum veți vedea în continuare. 

Analizând declarațiile de avere de pe site-ul primăriei mi-am dat seama că se întimplă ceva ciudat: deși a fost angajată în iunie 2018, prima declarație de avere a Dianei apare în…2017! 

La acea dată, susnumita era proprietara unui apartament de 50 mp, dobândit prin schimb imobiliar, fără să își declare veniturile realizate din activitate ci doar alocația copilului. 

Ceea ce însă m-a șocat a fost averea ei imobiliară consemnată în declarația din 2022,  în care vedem că după doar 5 ani, aceasta deține în proprietate 5 imobile și a încasat de la primărie salarii de  

66.088 lei. În 2023 numărul imobilelor nu a crescut, ci doar cuantumul cîțtigurilor: adică 67.598 lei plus 1450 vaucere de vacanță. 

O căruță de bani nejustificați prin prisma unei singure activități prestate la statul român, excelent remunerată de fraieri, în condițiile în care din funcția de conducere pe care o deține va primi mână liberă pentru a desființa, pe criterii etnice, niște funcții de conducere ale vechii administrații și transformarea personalului de conducere în personal de execuție. Iată numele persoanelor aflate pe lista neagră a lui Șoos imperator după aprobarea noii organigrame:  Dianora Buculei-dir.juridic, Cosmin Blaga și  Alina Hetrea-directori adjuncți activități sociale și culturale, Lucian Raczdir.tehnic, Belean Dorin-dir.adj.școli și Lobonț Horațiu-dir.școli. 

Pornind de la acest articol așteptăm ca ANFP să se autosesizeze și să ia măsurile legale care se impun. 

                                                               Liliana Delia Morariu  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.