Mureș – județ din România în care poți fi ucis (4)Sau cum unii tratează legea ca pe un prezervativ

0
13

Mureș – județ din România în care poți fi ucis (4)
Sau cum unii tratează legea ca pe un prezervativ

Anterior am scris în paginile acestei publicații despre faptul că în Județul Mureș există o stare de complicitate între cei care încalcă legea și cei care prin calitățile oficiale pe care le au, într-o logică normală, ar trebui să aplice dispozițiile legale cu caracter sancționator celor din prima categorie.
Motivele pentru care se procedează în acest mod sunt multe, iar suspiciunile de corupție privind neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către funcționarii aflați în mod oficial în serviciul public, nu sunt puține.
În acest context în care unii acționează sau nu, ca și cum ar fi pe moșia proprie sau pe cea a autorilor lor, este important ca acțiunile și/sau inacțiunile lor să fie aduse la cunoștința publicului, nu doar atât pentru a se ști că se știe și să li se tulbure metabolismul, cât mai ales pentru ca la momentul operativ potrivit, să nu se poată nega faptul că deși toată lumea cunoștea despre comiterea de încălcări ale prevederilor legale în domeniile în care acei funcționari au competența legală de a le sancționa, ei nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu.
Revenind la motivele pentru care funcționarii aflați în serviciul public nu îndeplinesc acte care țin de atribuțiile lor de serviciu, ori le îndeplinesc prin încălcarea legii, este de reținut că în timp ce ei nu fac ce trebuiau să facă, ori fac altfel decât prevede legea, sunt salarizați, nu de puține ori în mod copios, beneficiază de avantaje conexe drepturilor salariale, iar asigurarea unor condiții decente sau chiar foarte confortabile la locurile de desfășurare a activității implică și ea alocarea unor importante resurse publice.
În mod concret, statul le asigură unor funcționari salarizare și condiții de activitate, alocând importante resurse materiale și financiare, în condițiile în care aceștia nu își îndeplinesc atribuțiile de serviciu sau le îndeplinesc încălcând legea.
Despre acele resurse alocate pentru a le face viața bună și plăcută unora dintre funcționarii din România, ele sunt obținute din ,,jupuirea” fără milă a contribuabililor români de către funcționarii instituțiilor publice cu atribuții fiscale, astfel încât s-a ajuns ca cei care muncesc și produc resursele ce sunt preluate de organele de stat ca taxe și impozite, să trăiască mai puțin confortabil decât cei care sunt întreținuți din banii lor și care nu aplică legea, ori o fac în mod selectiv, după criterii neprevăzute în actele normative dar cunoscute de către decidenții politici și de către cei administrativi aflați sub autoritatea celor din prima categorie.
Unii dintre cititorii noștri susțin că în Județul Mureș există un focar de corupție, conflicte de interese, incompatibilități, infracționalitate comună și de criminalitate organizată, iar autoritățile publice și instituțiile publice cu funcționarii acestora prezintă similitudini cu organismele cu metastaze.
Pentru cei care au tendința de a afirma că în Județul Mureș există instituit un control de tip infracțional asupra autorităților publice, instituțiilor publice și a funcționarilor care ocupă diferite funcții în cadrul acestora, după modelul grupurilor infracționale organizate, menționăm că din motive de corectitudine față de cititorii noștri nu îi contrazicem dar le aducem la cunoștință că astfel de situații există în toată România și fiecare județ și domeniu de activitate are nu doar baronii ei ca în Mureș ci adevărați satrapi.
Iar acest tip de organizare infracțională este până la nivelul comunelor unde poți întâlni indivizi de valoare personală care tinde spre zero și care după ce au ocupat funcții în administrația publică, brusc au descoperit rețeta prosperității și o folosesc în mod intensiv reușind să impresioneze prin îmbogățire rapidă pe toți cei care îi cunosc, în condițiile în care până la acel moment nu reușiseră să fie suspectați nici de hărnicie, nici de inteligență în exces.
În acest fel s-a ajuns ca în mod justificat să fie prăbușită încrederea în corectitudinea funcționarilor din autoritățile publice și instituțiile publice, în condițiile în care loialitatea lor este orientată nu spre organizațiile care îi salarizează, stat și cetățeni, ci spre cei de care depinde protecția lor, astfel încât justificarea anumitor situații este făcută în mod fantezist, abuziv sau fără fundament legal, pentru protejarea intereselor ilicite ale unor persoane în cazul cărora ei nu doresc să îți exercite atribuțiile.
Referitor la instituțiile despre care am scris, agențiile de aplicare a legii, organele de urmărire penală și cele de justiție au rolul lor important în mimarea actului de aplicare a legii și a celui de înfăptuire a justiției, precum și de lecuire a cetățenilor de speranța că în condiții corecte pot să beneficieze de un tratament legal echitabil din partea celor care efectuează activități în cadrul acestora.
Urmarea socialmente periculoasă a acestei stări de lucruri este aceea că persoane care au comis încălcări cu relevanță penală ale legii nu sunt deranjate de cei care potrivit dispozițiilor legale care le reglementează activitatea ar trebui să o facă sau atunci când se decide ca să fie luată atitudine față de anumite încălcări ale legii, această intervenție este realizată de asemenea manieră încât să se evite cât mai mult senzațiile și efectele neplăcute pentru autorii încălcării dispozițiilor legale.
Într-o exprimare mai puțin tehnică, indiferent de ce scrie în dispozițiile legale, persoanele care activează în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Public și Ministerul Justiției, sunt cele care în mod discreționar decid ce anume se va face și ce nu.
Pentru acestea legea este un detaliu lipsit de importanță iar cetățenii nu au prea multe posibilități de a se opune abuzurilor.
Realitatea este că în condițiile în care un personaj de o precaritate intelectuală vizibilă și din avion și a cărei pregătire nu a fost demonstrată pe înscrisuri verificabile, așa cum este Ion-Marcel CIOLACU numit în mod curent ,,Covrigarul”, ocupă funcția de prim-ministru al Guvernului României, orice pare posibil.
Faptul că el, deși asociat în mod vizibil și notoriu cu un personaj condamnat pentru terorism a ajuns prim-ministru, demonstrează că nimic nu este imposibil în România și că în mod rezonabil ne putem aștepta la orice ticăloșie din partea celor care ocupă diverse funcții de pe care exercită în mod discreționar și abuziv autoritatea publică în beneficiul unor persoane și grupuri.
Important este că acest personaj cu profilul moral al unui șmenar nu acționează singur ci în asociere cu alți indivizi cu același profil moral, relațiile dintre ei fiind marcate de complexitate și demne de a face obiectul unei ample activități de urmărire penală pentru infracțiuni grave.
Împrejurarea că nu se ajunge la demararea unei astfel de proceduri legale demonstrează că prevederile articolului 16 aliniatele (1) și (2) din Constituția României, referitoare la egalitatea cetățenilor în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări și că nimeni nu este mai presus de lege, sunt literă moartă.
Revenind la evenimentele care au avut loc în Municipiul Reghin din Județul Mureș la data de 10.02.2025 când la unitatea de alimentație publică ce aparține fostului deputat P.S.D. Vasile Ghiorghe GLIGA care a fost condamnat penal în legătură cu exercitarea atribuțiilor funcției de parlamentar, 150 de persoane au fost victimele unei intoxicații alimentare, am constatat cu toții că autoritățile publice au acționat timid sau deloc pentru aplicarea legii.
Fiind în discuție implicarea tatălui doamnei deputat Dumitrița GLIGA președinta Organizației Județene Mureș a Partidului Social Democrat condus de către domnul prim-ministru Ion-Marcel CIOLACU, este explicabil deși inacceptabil acest mod de acțiune ori după caz, de inacțiune.
Încă de la debutul scandalului a existat suspiciunea rezonabilă că pentru protejarea afacerii fostului deputat P.S.D., condamnatul Vasile Ghiorghe GLIGA, se va exercita influență politică în vederea rezolvării rapide și cu prejudicii minime a scandalului produs.
Un astfel de comportament este previzibil când fata autorului este parlamentar și președintă de organizație județeană iar partidul din care face parte este la guvernare, dacă se ia în calcul că a trecut perioada electorală și politicienii nu mai trebuie nici măcar să simuleze că le-ar păsa de lege și de cetățenii votanți și contribuabili.
La acel moment al debutului scandalului, s-a luat în calcul și posibila intervenție a covrigarului pentru ca autoritățile publice să nu acționeze cu severitatea cuvenită împotriva celor care prin conduita lor iresponsabilă și abuzivă au pus în pericol grav sănătatea și viața a 150 de mureșeni.
Luarea în calcul a acestei posibilități a fost făcută în baza informațiilor care se dețineau despre existența între politicienii din zona de decizie P.S.D.-istă, a unor relații incriminate de legea penală.
Ulterior în spațiul public a apărut informația despre transferul în condiții controversate din punct de vedere legal din Municipiul Târgu Mureș în Municipiul București a unui medic numit Filip Andrei CIOLACU care este fiul celui pe care colegii săi de partid îl numesc cu simpatie ,,Covrigarul”, transfer despre care există suspiciunea că a fost realizat și cu sprijin la nivel local din partea condamnatului Vasile Ghiorghe GLIGA.
După acest moment suspiciunile rezonabile au devenit întemeiate privind protecția de care a beneficiat Vasile Ghiorghe GLIGA autorul intoxicării celor 150 de persoane la localul lui din Municipiul Reghin împotriva acțiunilor funcționarilor care au atribuții de control, constatare și sancționare și a celor de ordine publică, ca urmare a relațiilor existente și utilizate în mediul politic și administrativ.
Ce este de interes e faptul că la unitatea de alimentație publică unde Vasile Ghiorghe GLIGA și alți participanți au realizat intoxicarea celor 150 de persoane, cu 6 zile înainte de evenimentul menționat, figurează că un medic veterinar a efectuat un control, fără a constata nereguli.
Despre modul de îndeplinire de către acel medic a atribuțiilor lui de serviciu, nu există date că organele de urmărire penală l-ar fi întrebat ceva.
Cel mai probabil datorită faptului că nu se numește Georgescu, altfel ar fi dat cu celeritate explicații detaliate și de ce s-a născut.
În același timp având în vedere modul de cercetare a implicării lui Ion Marcel CIOLACU în scandalul ,,Nordis”, probabil că este deplasat ca la acest moment să avem așteptări ca problema transferului în condiții dubioase a medicului Filip Andrei CIOLACU și intoxicarea alimentară a celor 150 de participanți la evenimentul așascris cultural de intoxicare alimentară organizat de fostul parlamentar P.S.D., condamnatul Vasile Ghiorghe GLIGA, să fie investigate penal în mod convingător.
În această ecuație nu trebuie uitat rolul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, chestorul de poliție Constantin MIHALACHE ai cărui subalterni manifestă un dezinteres evident față de îndeplinirea atribuțiilor lor de serviciu.
Motivele pentru care polițiștii subaltern ai chestorului de poliție Constantin MIHALACHE nu îți îndeplinesc atribuțiile de serviciu ori o fac în mod abuziv, sunt din categoria celor ce necesită a fi investigate penal, dar o astfel de investigare se impune chiar și numai pentru rezultatul concret al acțiunilor și/sau inacțiunilor lor.
Împrejurarea că polițiștii nu fac ce trebuie să facă, ori o fac încălcând legea, va trebui să atragă și răspunderea șefului lor, despre care se aude că este posibil să i se întâmple ceva în acest sens.
Astăzi s-a împlinit o lună de la intoxicarea celor 150 de persoane fără ca nimeni să fie arestat iar concluzia este că în Județul Mureș poți fi ucis fără ca reprezentanții autorităților să își îndeplinească atribuțiile de serviciu deoarece ei tratează legea ca pe un prezervativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.